Ficción moderna y contemporánea

EL MÓN SOBRE RODES (CASALS, ALBERT)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

"Us vull explicar una història. És la història d'un nen que va néixer el 18 de juliol de 1990, a Barcelona. La història d'un nen que va néixer abans del que estava previst de les ganes que tenia de veure món, i també la història del que va passar amb aquestes ganes de conèixer gent i coses noves. Evidentment, és una història d'aventures."El món sobre rodes és la història de l'Albert Casals, un noi que tot i haver patit una leucèmia, amb tan sols catorze anys va començar a viatjar, sol i en cadira de rodes, per mig món. El seu esperit inconformista i lluitador, la seva curiositat i l'afany per superar els contratemps i ser feliç l'han convertit en un aventurer excepcional i ha decidit explicar les seves experiències en aquest relat. Un testimoni vital impressionant, sincer i directe que desprèn autenticitat per tots el cantons.


REBELDES FG (HINTON, SUSAN E.)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Las peleas callejeras entre bandas rivales desencadenan tal violencia, que muchas terminan de forma trágica. Los conflictos familiares, la marginación, la ausencia de futuro... llevan a algunos jóvenes a buscar en la calle y en el grupo lo que no encuent


EL ROBINSON DEL METRO (HOLMAN , FELICE)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Aremis Slake és un noi de tretze anys, baix, miop i somiador. Orfe, ha de viure amb uns parents llunyans que el tenen de caritat. Un bon dia, desesperat per la seva situació, baixa al metro i decideix quedar-s'hi. D'aquesta manera Aremis es converteix en un nou Robinson, i com aquest, crea -dins la panxa de Nova York- el seu petit món.


EL VIAJE DEL PROFESOR CARITAT . UNA COMEDIA FILOSÓFICA (LUKES, STEVEN)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

El profesor Nicholas Caritat, especializado en la Ilustración, cree, por su propia condición, no tener función alguna en Militaria, estado autocrático en el que vive. Pero, tras alguna peripecia, se le encomienda una curiosa misión : encontrar el mejor de los mundos posibles. Emprende, pues, un viaje por distintas comunidades en las que sus ideas de Razón, libertad y tolerancia entran en conflicto con las de nuestro fin de siglo. Mientras visita Utilitaria, Comunitaria y Libertas, a Caritat se le van planteando cuestiones que él ya creía resueltas : ¿en qué consisten los derechos del individuo cuando, en el país de los seguidores de Bentham regido por el Ordenador, este concepto ha sido abolido ? ¿Cuál es el papel de la libertad de expresión en una sociedad multicultural políticamente correcta que no admite la crítica ni el debate ? ¿Cuál es el valor de la Historia allí donde se ha instalado el olvido ? ¿Qué hacer con los desposeídos en un comunidad donde impera el liberalismo económico radical ?


EL CARTER TRUCA MIL VEGADES (MARTÍN ANDREU / RIBERA JAUME)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Un misteriós anunci en una revista del cor posa fi a l'avorrida vida de la Sílvia Jofre, la intel·lectual de la classe, i l'empenyerà a una aventura esbojarrada, on no hi falten mentiders, intents d'agressió, herois, perillosos galifardeus i molts enigmes per resoldre. Temes: Aventures, intriga, amistat, adolescència, vida rural.


EL DIARI LILA DE LA CARLOTA (LIENAS, GEMMA)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

El Diari Lila de la Carlota no és una novel·la. Tampoc un diari íntim qualsevol. La Carlota, encuriosida pel joc proposat per l'àvia, observa el món amb les «ulleres liles» i comprova com situacions quotidianes que semblaven inqüestionables són injustes i discriminatòries. ¿Qui s'ha inventat que, en qüestions amoroses, els nois han de prendre la iniciativa? ¿Per què el físic de les noies és més important que el dels nois? I topa, també, amb l'horror de les xifres. El setanta per cent dels pobres de la Terra són dones...


HABITACIO 13 (N.E.) (SWINDELLS , ROBERT)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

La nit abans de l'excursió escolar, Fliss té un malson en el qual entra dins d'una casa fosca i sinistra amb un terrible secret a l'habitació 13. Quan l'endemà arriben a l'hotel on s'estaran, Fliss s'adona que s'assembla molt a la casa del seu somni. Però no hi ha habitació 13. O sí? Temes: Colònies escolars, estudiants, intriga, amistat, superstició.


EL SONETO ESPAÑOL EN EL SIGLO DE ORO. (AA.VV.)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

A través de la presente antología, apasionante recorrido por la historia y desarrollo del soneto en España en nuestro Siglo de Oro, el valor individual de cada texto se constituye al tiempo en línea abierta, en camino sin fin. Es la historia de un género, el poético, que se encarna en la historia de una forma, en sus más destacadas producciones. Entre los autores antologados, además de las voces indiscutibles de Boscán, Garcilaso, Cervantes, Herrera, Góngora, Quevedo, Villamediana, Lope, Sor Juana Inés o los Argensolas, encontramos otros nombres fundamentales –Cetina, Aldana, Arguijo, Espinosa, Medrano, Rioja, Bocángel y otros muchos– en el constante fluir de nuestra lírica.


ARA QUE ESTEM JUNTS . UNA HISTÒRIA DE GUERRA, EXILI I INNOCÈNCIA (CASAGRAN CASAÑAS, ROC)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

«I, des d'aquell dia, aquella cabanya rudimentària la vam anomenar La Mansió. Va ser una manera d'aprendre que contra l'horror només ens queda l'humor, i com que en aquella platja tot era horror, tot va passar a ser humor. Humor negre, és clar. I dels soldats que ens vigilaven en dèiem "els nostres protectors", i de la sorra, "el nostre llit d'hotel", i del mar, "la nostra banyera"».Ara que estem junts explica la separació de dos germans bessons per la Guerra Civil. Una mirada diferent sobre l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers. Ara que estem junts és també una història d'amor.


LA MATERNITAT D’ELNA . LA HISTÒRIA DE 597 NENS SALVATS DELS CAMPS DE REFUGIATS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

La Maternitat d'Elna descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses als caps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argeleres i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.