Textos clásicos

TRAGEDIAS (ESQUILO) (DE ELEUSIS ESQUILO)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Esquilo ha sido llamado en ocasiones "padre de la tragedia", pero no por ser el primero en componerla, sino por darle una impronta de seriedad que no tenía. Interesado por la naturaleza del carácter humano (crimen, venganza, reconciliación, etc.), co


ODISSEA, VOL. IV (CANTS XIX-XXIV) (HOMER)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Aquest volum aplega, en la cèlebre traducció poètica que en va fer Carles Riba, els sis últims cants de l'Odissea -on es narra la venjança d'Ulisses contra els pretendents i el seu emotiu retrobament amb Penèlope després de vint anys de separació-. El text reproduït és el de l'edició d'Alpha de 1953, l'última controlada directament pel poeta, al qual s'han afegit les escasses correccions que el mateix traductor va anotar en un exemplar particular seu i en unes proves de tiratge no enquadernades, que actualment es troben a l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'edició ha estat completada amb el text homèric en grec, establert segons els criteris filològics moderns, i les habituals notes de la FBM. Amb aquest volum es completa la primera edició bilingüe i anotada de l'Odissea d'Homer amb la traducció en vers de Carles Riba.


EUBOIC (DE PRUSA DIÓN)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

L'Euboïc o El caçador és una de les aproximadament vuitanta obres que es conserven de Dió, que són composicions, en forma de discurs o de diàleg, sobre qüestions molt diverses. A la primera part de l'obra, Dió explica la vida que duen a terme dues famílies allunyades de tota civilització, especialment de la urbana; a la segona, fa una llarga disquisició sobre la innegable superioritat moral dels pobres respecte dels rics i sobre la deixadesa de costums que envaeix la civilització de les ciutats de l'imperi romà. L'Euboic és una petita joia literària plenament vigent en els nostres dies.


370. DIONISÍACAS. VOL. 4. (CANTOS XXXVII – XLVIII) (DE PANÓPOLIS NONO)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Con el presente volumen, la Biblioteca Clásica Gredos culmina la primera traducción completa en lengua castellana de la compleja y monumental obra de Nono de Panópolis, última de las epopeyas griegas, completando así los volúmenes publicados con los números 206, 286, 319 de esta colección.


TRAGÈDIES, VOL. III: HIPÒLIT. ANDRÒMACA (EURÍPIDES)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

El dramaturg de les passions, ara a la Bernat Metge. Amb aquest nou volum, la Bernat Metge reprèn el projecte d'edició de les obres completes d'Eurípides, el més jove dels tres grans poetes tràgics grecs. Hipòlit, el primer dels dos títols que ara presentem, forma part d'un grup de tragèdies centrades principalment en la descripció de la passió amorosa; en aquest cas assistim a les conseqüències de l'amor funest de Fedra pel seu fillastre. En l'Andròmaca, en canvi, les passions humanes es dibuixen sobre un rerefons més de caràcter polític: després de la caiguda de Troia, Andròmaca ha esdevingut esclava de Neoptòlem i viu sota l'amenaça constant d'Hermíone, l'esposa legítima del seu amo.


DIÀLEGS, VOL. XX: LES LLEIS (LLIBRES IV-VI) (PLATÓ)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

El tractat de filosofia política més complet de l'Antiguitat. Escrites després de La República i El polític, obres ja publicades a la Bernat Metge, Les lleis són l'últim gran diàleg de Plató dedicat al govern i a l'organització de la societat. Passejant per Creta, un atenès, un espartà i un cretenc conversen sobre l'educació, la guerra, els déus, els banquets, el comerç i l'activitat humana en general, amb l'objectiu d'imaginar un règim polític òptim per a una nova colònia grega. De les seves reflexions, a més de propostes filosòfiques de gran profunditat, se'n poden extreure coneixements sobre la realitat de les polis gregues i la vida hel·lènica en general. Aquest segon volum conté els llibres quart, cinquè i sisè de Les lleis. Aviat es completarà l'edició de l'obra, a cura de Montserrat Camps, amb dos volums més.