Vinos

LES EAUX-DE-VIE ET LA FABRICATION DU COGNAC (BAUDOIN, A.)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

L'auteur a cru qu'il ferait oeuvre utile, en écrivant, sur les Eaux-de-vie et la fabrication du Cognac, un livre qui répondrait aux desiderata du négociant et du consommateur. Le premier chapitre est consacré aux différents procédés de fabrication des eaux-de-vie les plus connues: de grains et de fruits, de vins, de marcs et de lies. Dans le second chapitre, l'auteur étudie le sol, les cépages et la culture de la vigne dans les Charentes.


MARIA SANGENÍS (TROYANO PUIG, RUTH)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Retrats de vi és una col·lecció que ens aporta el coneixement d'enòlegs formats a la Universitat Rovira i Virgili, els quals, a través de la seva experiència professional i personal, ens faran entendre més en què consisteix la seva feina, els objectius que es plantegen i els reptes als quals s'enfronten, però sobretot ens ajudaran a percebre la seva estima per una professió molt arrelada a les nostres terres.


EL VINO NO TIENE MISTERIO (NEIMAN,OPHELIE)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Pequeña guía de enología ilustrada. ¿A quién no le da miedo entrar en una tienda de vinos donde nos amenazan miles de botellas, casi todas iguales? ¿Cómo saber por qué unas tienen un precio menor de 4 euros y otras sólo puede pagarlas de un jeque árabe? ¿Cuál va a combinar mejor con el menú que tenemos planeado? ¿Pongo la botella en la nevera? ¿La abro con antelación?...esto del vino parece muy complicado y quien sabe usa unas palabrejas que no se entienden&¡Pues no! Saber del vino no tiene tanto misterio y aprender puede ser divertido y un placer .


HISTORIA DE 100 TABERNAS VALLISOLETANAS (ORTEGA BARIEGO, JOSÉ MIGUEL)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Esta obra, publicada por vez primera en 2006, es una reedición facsímil de aquella que dio a la imprenta el periodista José Miguel Ortega Bariego y que tan buena acogida tuvo entre el público. Se trata de un libro nostálgico que nos va dejando un poso de felicidad cuando atravesamos sus líneas y nos vamos encontrando o reencontrando con las tabernas y cantinas que tuvieron un lugar importante en el tiempo de ocio de los vallisoletanos. Es un recorrido que va de los efluvios etílicos a los manjares de puchero, mientras dibuja pinceladas costumbristas de la vida en la ciudad del Pisuerga en aquellos maravillosos años. Dividido en quince capítulos que hacen referencia a las diferentes zonas de la ciudad, el libro se acompaña también de multitud de fotografías en blanco y negro, con lo que tenemos una lectura magníficamente ilustrada.


VINYÒVOL . VOCABULARI PAGÈS DE LA VINYA I EL VI (CALAFAT VICH, PERE)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Vinyòvol és el pagès que té cura del vinyet i també és el títol que aplega aquest recull de mots vinaters i vinyaters, que ha estat confegit durant anys per un pagès vinater que trepitja els vinyets i sua dins el celler, que prové de nissaga pagesa i vinatera, que estima de bon de veres la terra mallorquina i els seus vinyets, perquè la vida de l’autor de Vinyòvol ha estat lligada des de la seva infància a feines al vinyet: lligar vinya, arcar, cavar vinya, esquitar, ensofrar..., i a la tasca més gratificant, que és, sens dubte, la verema, quan es recull el fruit de tota l’anyada, on hi ha vermadores, traginadors, panerers, carreters, tractorers..., al costat dels nostres concos pagesos (Joan i Tomàs) pitjant pacientment amb la massa el raïm dins les portadores, del nostre forçarrut cosí Jaume aixecant les portadores, del nostre padrí Pere de ca sa Consellera amb les bótes congrenyades i del nostre pare Jaume plantant vinyet, esquitant i llaurant amb el pasquali, preparant canastros de raïm de taula, elaborant mistela i, amb molta de cura, el vi de missa. Aquest vocabulari, fet per un pagès i vinater amb un gran amor per la terra, pel vinyet i pels vinaters, servirà per disposar d’una manera ordenada les paraules de la vinya i del vi, perquè han estat recollides amb meticulositat, rigor, respecte, passió i empenta.