Historias reales

LA VOZ DEL CAIMÁN (NAVARRO, PEPE)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Lo que piensan los cubanos. Retratos y testimonios de 137 personajes que suponen un breve pero profundo acercamiento a la realidad de los cubanos de hoy en día; una oportunidad extraordinaria de conocerlos más de cerca y saber un poco más de sus experiencias.


LES ARRELS I ELS SEUS DIES . MEMÒRIES D’UN BURGÈS REVOLTAT (ALMEDA I PETITPIERRE, JOSEP MARIA)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Aquesta obra és una autobiografia, però no només això; és també una visió singular de Catalunya, retratada des de l'òptica d'una nissaga familiar que va ser pionera de la indústria tèxtil catalana. És una reconstrucció sociohistòrica que ens situa, i a la vegada és situada, en el diàleg que manté el relator amb la seva memòria. Resseguint el fil dels seus orígens, Josep Almeda, mentre dialoga amb els seus ancestres i els seus amics, ens va desgranant els fets familiars més destacables que van esdevenint vida i història alhora, emmarcats en els esdeveniments socials, econòmics, polítics i culturals del país. L'autor reflexiona sobre Catalunya; sobre les derrotes i les victòries; sobre l'economia, el capitalisme i el rol de la burgesia; sobre la seva classe social o sobre la pèrdua del sentiment religiós i de la fe. Sobretot, reivindica la figura del seu pare, silenciat per la família. Aquest llibre, doncs, ens parla de la història d'un temps i d'un país en primera persona. Són les arrels i els seus dies que ens conviden, des d'unes memòries desencaixades, a interpel·lar el present i el futur de Catalunya.


EL NAZI DE SIURANA (ORENSANZ PI, TONI)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Cargando…

Després de la Segona Guerra Mundial, derrotat el feixisme, un nazi fugitiu es va amagar a la inaccessible Siurana, la vila del Priorat, on es va fer construir un xalet immens i va viure protegit pel franquisme i per uns gossos ferotges. Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi o el xalet del belga, perquè el suposat nazi era belga d’origen. O això explica la llegenda del nazi de Siurana. Què hi ha de veritat darrere de la llegenda? És possible que aquest veí de Siurana que va morir l’any 2002, quan tenia vuitantanou anys, reconegut, aplaudit i homenatjat pels seus mèrits muntanyencs, fos ofcial d’un cos d’elit de les SS i una peça clau de l’ocupació nazi de Bèlgica? I quin paper hi va jugar la seva dona, Anita Salden, en aquesta història? En un exercici de periodisme d’investigació de primer ordre, Toni Orensanz s’endinsa en els horrors més obscurs del segle XX, aquells que van revelar la veritable essència del mal. Una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci. La veritat darrere la llegenda del nazi de Siurana